تزریق چربی برای افراد دیابتی

تزریق چربی برای افراد دیابتی

تزریق چربی برای افراد دیابتی

تزریق چربی برای افراد دیابتی امکان پذیر است؟ پیوند چربی به دلیل سهولت برداشت بافت، مشخصات ایمنی مطلوب و فراوانی بافت اتولوگ در دسترس، در جراحی ترمیمی رایج است. چندین سال است که به طور موثر برای روش‌های کانتورینگ استفاده می‌شود. با این حال، علاقه به بازسازی چربی در سال های اخیر افزایش یافته است. این امر ممکن است تا حدی به دلیل سلول‌های بنیادی مشتق از چربی ( ADSCs ) باشد که بر خلاف سایر سلول‌های بنیادی، به راحتی به دست می ‌آیند و می‌‌توان مستقیماً بدون نیاز به کشت یا گسترش، پیوند زده شوند.

مقدمه – تزریق چربی به افراد دیابتی

با وجود پیشرفت‌های گوناگون در زمینه تزریق چربی، از این تکنیک کارآمد حتی برای بسیاری از بیماران نیز می‌توان استفاده نمود. امروزه تزریق چربی برای افراد دیابتی نیز صورت می‌گیرد. شیوع جهانی دیابت در میان بزرگسالان نشان دهنده تعداد بالای این بیماران است که بسیاری از آن‌ها متقاضی پیوند چربی با اهداف مختلف هستند. لذا بررسی تزریق چربی به فرد دیابتی از اهمیت بالایی برخوردار است.

تزریق چربی چیست؟

پیوند چربی اتولوگ به طور گسترده برای اهداف زیبایی، برای اصلاح نقایص بافت نرم و برای بازسازی استفاده می‌شود، از مهمترین مزایای آن عمدتاً ساده بودن این روش، غیر تهاجمی بودن این روش و کسب نتایج رضایت بخش می‌باشد. اما اشکال عمده این روش، میزان جذب بالای چربی تزریقی است که می تواند بین ۲۰ تا ۶۰ درصد حجمی باشد که انتقال یافته است، این جذب به عواملی چون شرایط جسمی بیمار، مهارت و تجربه پزشک و تکنیک مورد استفاده مرتبط است. ماندگاری تزریق چربی زمانی حاصل می‌شود که سلول‌های چربی تزریق شده منبع عروقی مناسبی داشته باشند و بتوانند زنده بمانند. بنابراین رگ زایی توده چربی تزریق شده مناسب پس از انتقال بسیار اهمیت دارد.

رگ زایی پس از تزریق چربی

پس از تزریق چربی، در روز اول، نوتروفیل‌ها به پیوند نفوذ می‌کنند و به دنبال آن ماکروفاژها، هیستوسیت‌ها و سلول‌های غول پیکر چند هسته٬ای قرار می‌گیرند. بررسی‌های بافت‌ شناسی گرافت ‌های اتولوگ چربی آزاد نشان ‌دهنده حداقل نکروز سلول‌های چربی در ۴۸ ساعت پس از تزریق، تنها با عروق نسبی پیوند است.

تزریق چربی تنها از بدن خود فرد است: تزریق چرب از فردی به فرد دیگر

در روز چهارم پس از تزریق، رگ ‌زایی جدید از شبکه عروقی میزبان باعث عروق مجدد پیوند می‌شود، اما این فرآیند محدود به محیط توده سلول چربی است و سلول‌های چربی در مرکز، تماس کمی با منبع عروقی دارند. بر این اساس، مرگ و حذف سلول‌‌های چربی تا زمانی ادامه می‌‌یابد که خون  مجدد با نیازهای عروقی پیوند مطابقت داشته باشد. بنابراین، تشکیل عروق در زمان خیلی کوتاه و مناسب برای بقای پیوند مهم و ضروری است.

بیشتر بخوانید:  رفع کبودی با تزریق چربی به زیر چشم

تأخیر در عرضه عروقی به بافت‌ها باعث نکروز چربی و حذف چربی می‌شود که شامل جدا شدن غشای سلولی و ایجاد کیست‌های چربی و واکوئل‌ها در مناطق غیر عروقی می‌شود. بنابراین، عروقی شدن مهمترین عامل بقای پیوند است.

دیابت چیست؟

دیابت یکی از بیماری‌های مزمن اصلی تقریباً در هر کشوری است. شیوع دیابت در حال افزایش است، به طوری که تخمین زده می‌شود ۴۲۲ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به دیابت هستند. زخم‌های مزمن، یکی از عواقب رایج دیابت می‌باشد، که برای بیماران بسیار ناراحت کننده می‌باشد و هزینه درمان آن بسیار بالاست و حتی در بعضی افراد زخم پای دیابتی منجر به قطع عضو می‌گردد. مراقبت از پا برای این بیماران می‌ تواند زمان ‌بر، پرهزینه و دارای اثربخشی متناقض باشد. بنابراین، نیاز به استفاده از روش‌‌های درمانی جدید وجود دارد که ممکن است به روشی مقرون‌ به‌ صرفه باعث بهبودی شود.

تزریق چربی افراد دیابتی

آیا تزریق چربی برای افراد دیابتی امکان پذیر است؟ با توجه به اینکه تعداد داوطلبان دیابتی که نیاز به پیوند چربی زیبایی دارند به تدریج افزایش می‌یابد، توجه به پیوند چربی و بررسی جوانب مختلف آن پر اهمیت می‌باشد. با این حال، عوارض تزریق چربی در این افراد بیشتر به گردش خون برمی‌گردد که بسیار در دیابت جدی است و نشان داده شده است که شامل مشکلات میکروواسکولار، به ویژه با توجه به اختلال در تشکیل عروق جانبی است. علاوه بر این، بسیاری از مطالعات تجربی نشان می‌‌دهند که دیابت نئوواسکولاریزاسیون ناشی از ایسکمی را مختل می‌کند. شرایط دیابتی با اختلال در نئوواسکولاریزاسیون، بقای چربی پیوند شده را مهار می‌کند.

کاربردهای تزریق چربی برای بیماران دیابتی

در کنار استفاده گسترده تزریق چربی در تمامی افراد و نواحی از جمله تزریق چربی به لب، تزریق چربی به دست و … از جمله بیماران دیابتی در جوان سازی و حفظ زیبایی و تناسب اندام، تزریق چربی در افراد دیابتی جهت درمان نیز کاربرد دارد.

  • درمان زخم پای دیابتی مزمن با تزریق چربی

زخم پای دیابتی مزمن و غیر التیام‌ یافته (DFU) در حال افزایش است و اغلب به درمان‌های معمولی پاسخ نمی‌ دهد. بافت چربی، حاوی سلول های بنیادی مشتق از چربی و پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) و فاکتورهای رشد هستند که تزریق آن به زخم راه حل مناسبی برای بهبود زخم مزمن باشد.

بیشتر بخوانید:  مزایای تزریق چربی به صورت
  • درمان آتروفی پد چربی در ناحیه پا

در افراد مبتلا به دیابت، ممکن است یکپارچگی بافت نرم در کف پا را از دست بدهند. آتروفی پد چربی، صرف نظر از علت، ممکن است منجر به درد قابل توجه و ضایعات اپیدرمی شود. پیوند چربی اتولوگ به نواحی آتروفی پد چربی کف پا ممکن است فشار کف پا را کاهش دهد و در نتیجه به عنوان یک مکانیسم اساسی عمل کند و یک روش درمانی و پیشگیری از زخم در دیابتی ها محسوب می‌شود. خوشبختانه جراحان پلاستیک ما، با مهارت های قابل توجه در پیوند چربی، می‌توانند سهم قابل توجهی در این درمان کاربردی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: درمان عفونت تزریق چربی

مشکلات افراد دیابتی در پیوند چربی

تزریق چربی متد زیبایی صورت-تزریق چربی برای افراد دیابتی

عروقی شدن بافت چربی در دیابتی ها ضعیف است و همچنین این بیماران دارای سلول های بنیادی چربی کمتری می باشند و همین امر موجب می شود که فاکتورهای رشد کمتری ترشح می کنند و رگ زایی کمتری دارند. مطالعات و بررسی‌ها نشان می‌دهند که دیابت بقا و کیفیت پیوندهای چربی را مختل می‌کند.

تزریق چربی زخم ایجاد می‌کند؟ جای زخم تزریق چربی

درمان مناسب تزریق چربی به فرد دیابتی

با توجه به اینکه در بیماران دیابتی، سلول‌های بنیادی چربی کمتر هستند و رگ زایی بافت چربی پیوند شده به خوبی انجام نمی‌شود نیاز به روش‌های جدیدی جهت بهبود تزریق چربی می‌باشد. یکی از روش‌های نوین در دنیا استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت است.

یکی از مولفه٬های اساسی در بررسی امکان تزریق چربی برای افراد دیابتی میزان پلاسمای غنی است. پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)، یک فرآورده خونی اتولوگ غنی از فاکتورهای رشد و سیتوکین‌ها، ممکن است به عروقی شدن چربی کمک کند. نشان داده شده است که پی آر پی به تنهایی بر روی زخم‌ها، سوختگی، آلوپسی،  آرتروز،  و اعصاب اثر ترمیمی دارد.

بیشتر بخوانید:  2 مرحله آمادگی برای تزریق چربی

به عنوان داربست فیبرین برای سلول های بنیادی چربی عمل می نماید. PRP منجر به حفظ سلول‌های چربی در محل پیوند برای مدت طولانی تر، کاهش مرگ سلولی و افزایش ترشح فاکتورهای رشد می شود. در نتیجه پیوند، با افزایش عروق چربی و کاهش نکروز چربی با موفقیت بیشتری همراه است.

کیفیت تزریق چربی افراد دیابتی

پلاسمای غنی مدت زیادی زنده می‌ماند!

پلاسمای غنی از پلاکت اتولوگ (PRP) می‌تواند به طور قابل توجهی زنده ماندن پیوند چربی اتولوگ را بهبود بخشد. به این معنی که می تواند به بهبود بقای تزریق پیوند چربی منجر شود. PRP از نمونه کوچکی از خون شما ساخته می‌شود. حاوی صدها فاکتور رشد مانند فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) است. فاکتورهای رشد در PRP از چربی تازه منتقل شده در مقاومت در برابر استرس در چند روز اول پس از انتقال چربی حمایت می کند. PRP همچنین با حمایت از ماتریکس خارج سلولی اطراف، به چینش مناسب چربی تازه منتقل شده کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید:  کمری باریک با تزریق چربی

فاکتورهای رشد در PRP باعث رگ زایی ( تشکیل رگ های خونی جدی ) می‌شود چرا که تامین خون سالم برای به حداکثر رساندن بقای چربی پس از جراحی انتقال چربی حیاتی است. همچنین اعتقاد بر این است که PRP بقای چربی را بهبود می‌بخشد زیرا می‌تواند تکثیر سلول‌های بنیادی را تقویت کند ( سلول‌های بنیادی مشتق شده از چربی سلول‌هایی هستند که می‌توانند به سلول‌های چربی و انواع دیگر سلول‌ها تبدیل شوند ).

بنابراین بهترین راه برای کسب نتیجه خوب تزریق چربی در افراد دیابتی، استفاده از PRP در کنار چربی پیوندی می باشد. با استفاده از PRP، رگ‌زایی و ماندگاری چربی که در افراد دیابتی با مشکل رو به رو است، افزایش می‌یابد و بعلاوه منجر به تکثیر سلول‌های بنیادی چربی می‌گردد.

تزریق چربی برای افراد دیابتی امکان پذیر است؟

مشاوره افراد دیباتی برای تزریق چربی

دیابت یکی از بیماری‌های مزمن عمده است و تعداد بیماران همچنان در حال افزایش است، زیرا تغییر سبک زندگی باعث کاهش فعالیت بدنی و افزایش چاقی می‌شود. انتظار می‌رود شیوع جهانی دیابت در بین بزرگسالان به شدت افزایش یابد. بنابراین، تعداد کاندیدهای پیوند چربی زیبایی شناختی دیابتی مطمئناً افزایش می‌یابد. این در حالی است که سوال بسیاری از افراد این است که آیا یک دیابتی می‌تواند انتقال چربی انجام دهد؟ پاسخ ما بله است، اگر شما دیابتی کنترل شده هستید، می‌توانید انتقال چربی داشته باشید.

  • فایل ها را به اینجا بکشید یا
    انواع فایل های مجاز : jpg, gif, png, pdf, حداکثر اندازه فایل: 500 MB, حداکثر تعداد فایل: 3.
    • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

    انتقال چربی در بیمارانی که سالم هستند و شرایط پزشکی کنترل شده‌ای دارند به خوبی عمل می‌کند. بعلاوه در دکتر لاغری، کلینیک تخصصی تزریق چربی سعادت آباد، با استفاده از تکنیک‌های روز دنیا و مهارت بالای پزشکان متخصص، تزریق چربی به روش بایوفت به همراه PRP انجام می‌گیرد، که خود یک درمان ایده آل و نوین برای بیماران دیابتی است. همچنین خوشبختانه ما می‌توانیم با تزریق چربی به درمان کاهش چربی پای بیماران دیابتی و زخم پای دیابتی کمک نماییم.

    اولین نفر باشید که به این مقاله امتیاز می دهید .

    11 پاسخ

    1. اینجانب یک سال پیش در کلینیک دکتر لاغری
      موکاشت کردم ازنحوه ی کاشت ورشد موهام خیلی راضی هستم ممنون ازآقای دکتر خراسانی وتیم کاشت دکتر لاغری

    2. سلام. من خانومم. موهام کم پشت هست. میشه جلو موهام رو کاشت بزنم؟؟

    3. سلام وقت بخیر
      آیا برای کم کردن چربی سینه آقایان هم میشه استفاده کرد؟
      واینکه هزینه حدودیش چقدره؟

    4. یا سلام
      من یک ماه میشه کاشت انجام دادم
      و هفته قبل نیز عمل گوش انجام دادم و دکتر تاکید کرد حتما هد بند استفاده کن.
      از طرفی با توجه به اینکه مرتب روعن سیاهدانه برای موها استفاده میکردم
      احساس می کنم پوست سرم خیلی نرم شده و مواد بیحسی زیر پوست که حالت ژله مانند هستند وقتی باند کشی روی سرم بستم صبح احساس دو فرو رفتگی در پوست سرم نزدیک پیشانی کردم
      این مواد تا چه زمان کامل دفع می شوند؟
      ایا این فرو رفتگی درمان می شود؟
      در ضمن داروی سفالکسین و نوافن واناهیل استفاده کردم.
      باتشکر

    5. سلام موی سرمن در قسمت جلو در ناحیه فرق سر خیلی خلوت شده با توجه به اینکه من مسافر وبه عبارتی مهمان هستم آیا امکان کاشت مو بدون زخم شدن وجود داره یا نه ؟ میخواستم دوره درمان را بدانم چه مدت لازم است تشکر از پاسخگویی شما

    6. سلام کاش به خانمها از قبل اعلام بفرمایید همچنین در مقالات اضافه کنید که تا هفته سوم نمیتونن روسری یا شال سر کنند و در هفته سوم هم فقط شال حریر سبک
      تشکر از زحمات تیم دکتر لاغری

    7. سلام وقت بخیر
      من ۱۱۰ روز پیش کاشت انجام دادم
      الان مقداری مو درامده ولی چند روزی هست حداقل ۴۰ تا مو در روز ریزش دارم که نمیدونم موی قبلی خودمه یا از کاشته شده هاست.
      ضمنن موهای خودم و اینایی که کاشتن هم خیلیییی نازک هستن.
      سه جلسه مزوتراپی هم رفتم.
      لطفا راهنمایی میکنید دلیلش این ریزش چی هست؟

    8. سلام42سال سن دارم و برای جوان سازی پوست صورت و از بین بردن لک و کک و مک میخوام prp انجام بدم آیا این کار موثر است و اینکه چطور نوبت بگیرم و هزینه آن چقدر است باتشکر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مشاوره و دریافت تخفیف؛ ویژه مقاله تزریق چربی برای افراد دیابتی

    تلگرام دکتر لاغری

    مشاوره رایگانه باهامون تماس بگیر.

    ما را درشبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

    آپارات دکتر لاغری

    اینستاگرام دکتر لاغری

    کانال یوتیوب کلینیک دکتر لاغری زیر نظر ماه زر

    Call Now Buttonتماس مستقیم ( کلیک کنید)
    ماندگاری بایوفت لاغری موضعی ترواسکالپ قبل و بعد تزریق ژل قبل و بعد تزریق چربی گونه