لاغری با جراحی عوارض دارد؟

عوارض لاغری با جراحی

عوارض لاغری با جراحی

عوارض لاغری با جراحی چیست؟ لاغری با جراحی عوارض دارد؟ بای پس معده و سایر جراحی‌های کاهش وزن که در مجموع به عنوان جراحی چاقی شناخته می‌شوند، شامل ایجاد تغییراتی در سیستم گوارش شما برای کمک به کاهش وزن است. جراحی چاقی زمانی انجام می‌شود که رژیم غذایی و ورزش موثر نبوده و یا زمانی که به دلیل وزن خود مشکلات جدی سلامتی دارید. برخی از جراحی‌ها میزان خوردن شما را محدود می‌کنند. سایر روش‌های لاغری با کاهش توانایی بدن در جذب مواد مغذی کار می‌کنند. برخی از جراحی‌ها هر دو را انجام می‌دهند. در حالی که جراحی چاقی می‌تواند مزایای زیادی داشته باشد، همه انواع جراحی کاهش وزن، روش‌های اصلی هستند که می توانند خطرات و عوارض جانبی جدی داشته باشند و آگاهی از عوارض لاغری با جراحی ارزشمند است. همچنین، شما باید تغییرات سالم دائمی در رژیم غذایی خود ایجاد کنید و به طور منظم ورزش کنید تا از موفقیت طولانی مدت جراحی چاقی اطمینان حاصل کنید.

لاغری با جراحی چیست؟

جراحی چاقی برای کمک به کاهش وزن اضافی و کاهش خطر مشکلات سلامتی مرتبط با وزن بالقوه تهدید کننده زندگی انجام می‌شود، از جمله:

  • بیماری قلبی و سکته مغزی
  • فشار خون بالا
  • بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) یا استئاتوهپاتیت غیر الکلی (NASH)
  • آپنه خواب
  • دیابت نوع ۲

جراحی چاقی معمولاً تنها پس از تلاش برای کاهش وزن با بهبود رژیم غذایی و عادات ورزشی انجام می‌شود، بلکه به طور کلی، جراحی چاقی می‌تواند یک گزینه برای شما باشد اگر:

  • شاخص توده بدنی (BMI) شما ۴۰ یا بالاتر است که چاقی شدید نامیده می‌شود.
  • BMI شما ۳۵ تا ۳۹.۹ است که چاقی نامیده می‌شود و شما یک مشکل سلامتی جدی مرتبط با وزن مانند دیابت نوع ۲، فشار خون بالا یا آپنه خواب شدید دارید. در برخی موارد، اگر BMI شما ۳۰ تا ۳۴ باشد و مشکلات سلامتی مرتبط با وزن جدی داشته باشید، ممکن است برای انواع خاصی از جراحی کاهش وزن واجد شرایط باشید. برای محاسبه توده بدنی خود از طریق فرم زیر اقدام کنید.

جراحی چاقی برای همه افرادی که دارای اضافه وزن شدید هستند مناسب نیست. ممکن است برای واجد شرایط بودن برای جراحی کاهش وزن، نیاز به رعایت دستورالعمل‌های پزشکی خاصی داشته باشید. شما احتمالاً یک فرآیند غربالگری گسترده خواهید داشت تا ببینید آیا واجد شرایط هستید یا خیر. همچنین باید مایل به ایجاد تغییرات دائمی برای داشتن یک سبک زندگی سالم باشید. ممکن است از شما خواسته شود در برنامه ‌های پیگیری طولانی‌ مدت شرکت کنید که شامل نظارت بر تغذیه، سبک زندگی و رفتار و شرایط پزشکی شما می‌شود. و به خاطر داشته باشید که جراحی چاقی گران است. برای اطلاع از اینکه آیا بیمه نامه شما چنین جراحی را پوشش می‌دهد یا خیر، با طرح بیمه درمانی خود تماس بگیرید.

شرایط لازم قبل از جراحی لاغری

جراحی چاقی در بیمارستان با استفاده از بیهوشی عمومی انجام می‌شود. این بدان معنی است که شما در طول عمل بیهوش هستید. برای بررسی عوارض و معایب لاغری با جراحی نیاز است که بدانید این جراحی چگونه انجام می‌شود.

ویژگی‌های جراحی شما به وضعیت فردی شما، نوع جراحی کاهش وزن و اقدامات بیمارستان یا پزشک بستگی دارد. برخی از جراحی‌های کاهش وزن با برش های سنتی بزرگ در شکم انجام می‌شود. این به عنوان جراحی باز شناخته می‌شود.

امروزه اکثر انواع جراحی چاقی به روش لاپاراسکوپی انجام می شود. لاپاراسکوپ یک ابزار کوچک و لوله‌ای شکل است که یک دوربین به آن متصل است. لاپاراسکوپ از طریق برش های کوچک در شکم وارد می‌شود. دوربین کوچک روی نوک لاپاراسکوپ به جراح این امکان را می‌دهد تا بدون ایجاد برش های بزرگ سنتی، داخل شکم را ببیند و عمل کند. جراحی لاپاراسکوپی می‌تواند بهبودی را سریع ‌تر و کوتاه‌ تر کند، اما برای همه مناسب نیست.

جراحی معمولا چندین ساعت طول می‌کشد. پس از جراحی، شما در اتاق ریکاوری بیدار می‌شوید، جایی که کادر پزشکی شما را برای هرگونه عارضه زیر نظر دارند. بسته به روش شما، ممکن است لازم باشد چند روز در بیمارستان بمانید.

بررسی انواع جراحی چاقی

هر نوع جراحی چاقی مزایا و معایبی دارد. حتما در مورد آن‌ها با پزشک خود صحبت کنید. در اینجا نگاهی به انواع رایج جراحی چاقی می اندازیم.

  • بای پس معده Roux-en-Y (roo-en-wy). این روش رایج ترین روش بای پس معده است. این جراحی معمولاً قابل برگشت نیست. این کار با کاهش مقدار غذایی که می‌توانید در یک جلسه میل کنید و جذب مواد مغذی را کاهش می دهد. جراح بالای معده را برش می‌دهد و آن را از بقیه قسمت‌های معده جدا می کند. کیسه به دست آمده به اندازه یک گردو است و فقط حدود یک اونس غذا را در خود جای می‌دهد. به طور معمول، معده می‌تواند حدود ۳ پیمانه غذا را در خود نگه دارد.
    سپس جراح روده کوچک را بریده و بخشی از آن را مستقیماً روی کیسه می دوزد. سپس غذا وارد این کیسه کوچک معده و سپس مستقیماً وارد روده کوچکی می شود که به آن دوخته شده است. غذا بیشتر قسمت معده و قسمت اول روده کوچک را دور می زند و در عوض مستقیما وارد قسمت میانی روده کوچک می‌شود.
  • اسلیو گاسترکتومی: با اسلیو گاسترکتومی، حدود ۸۰ درصد معده برداشته می شود و یک کیسه لوله مانند دراز باقی می‌ماند. این معده کوچکتر نمی تواند مقدار زیادی غذا را در خود جای دهد. همچنین هورمون تنظیم کننده اشتها گرلین کمتری تولید می کند که ممکن است میل به خوردن را کاهش دهد. از مزایای این روش می توان به کاهش وزن قابل توجه و عدم تغییر مسیر روده اشاره کرد. اسلیو گاسترکتومی نیز نسبت به سایر روش ها به بستری کوتاه تری در بیمارستان نیاز دارد.
  • انحراف بیلیوپانکراس با سوئیچ ۱۲. این یک جراحی دو قسمتی است که در آن مرحله اول شامل انجام یک عمل مشابه با اسلیو گاسترکتومی است. جراحی دوم شامل اتصال قسمت انتهایی روده به اثنی عشر نزدیک معده (سوئیچ اثنی عشر و انحراف بیلیوپانکراس)، دور زدن بیشتر روده است. این جراحی هم میزان غذا خوردن را محدود می کند و هم جذب مواد مغذی را کاهش می‌دهد. در حالی که بسیار موثر است، خطر بیشتری از جمله سوء تغذیه و کمبود ویتامین دارد.

کدام نوع جراحی لاغری مناسب تر است؟

اینکه کدام نوع جراحی کاهش وزن برای شما بهترین است، به شرایط خاص شما بستگی دارد. جراح شما عوامل زیادی از جمله شاخص توده بدنی، عادات غذایی، سایر مشکلات سلامتی، جراحی‌های قبلی و خطرات مربوط به هر عمل را در نظر می‌گیرد. اگر پزشک تشخیص دهد که عوارض لاغری با جراحی برای شما وجود دارد، احتمالا روش‌هایی چون لیپوماتیک، لاغری با ترواسکالپ را به شما پیشنهاد خواهد داد.

بعد از جراحی چاقی

پس از جراحی کاهش وزن، به طور کلی به مدت ۱ تا ۲ روز مجاز به غذا خوردن نخواهید بود تا معده و دستگاه گوارش شما بهبود یابد. سپس، برای چند هفته رژیم غذایی خاصی را دنبال خواهید کرد. رژیم فقط با مایعات شروع می شود، سپس به غذاهای پوره شده و بسیار نرم و در نهایت به غذاهای معمولی تبدیل می شود. ممکن است محدودیت‌های زیادی در مورد مقدار و آنچه می‌توانید بخورید و بنوشید، داشته باشید.

بیشتر بخوانید:  معایب لیپوماتیک در لاغری (پیکرتراشی) چیست؟

همچنین در چند ماه اول پس از جراحی کاهش وزن، معاینات پزشکی مکرر برای نظارت بر سلامت خود خواهید داشت. ممکن است به آزمایش های آزمایشگاهی، آزمایش خون و معاینات مختلف نیاز داشته باشید.

نتایج حاصل از جراحی لاغری

همیشه عوارض لاغری با جراحی زیاد نیست! بای پس معده و سایر جراحی های چاقی می توانند کاهش وزن طولانی مدت را فراهم کنند. مقدار وزنی که از دست می‌دهید به نوع جراحی و تغییر عادات سبک زندگی شما بستگی دارد. ممکن است در عرض دو سال نیمی یا حتی بیشتر از وزن اضافی خود را کم کنید.

علاوه بر کاهش وزن، جراحی بای پس معده ممکن است شرایطی را که اغلب مربوط به اضافه وزن است، بهبود یا برطرف کند، از جمله:کدام نوع جراحی لاغری مناسب تر است؟

  • بیماری قلبی
  • فشار خون بالا
  • آپنه انسدادی خواب
  • دیابت نوع 2
  • بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) یا استئاتوهپاتیت غیر الکلی (NASH)
  • بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD)
  • درد مفاصل که آرتروز نیز نامیده می شود

جراحی بای پس معده همچنین می‌تواند توانایی شما را در انجام فعالیت‌های معمول روزانه بهبود بخشد، که می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی شما کمک کند.

چه زمانی جراحی کاهش وزن جواب نمی‌دهد؟

بای پس معده و سایر جراحی‌های کاهش وزن همیشه آنطور که انتظار داشتید جواب نمی دهند. اگر روش کاهش وزن به خوبی کار نکند یا از کار بیفتد، ممکن است وزن کم نکنید و ممکن است دچار مشکلات جدی سلامتی شوید. تمام قرارهای پیگیری برنامه ریزی شده خود را بعد از جراحی کاهش وزن نگه دارید. اگر متوجه شدید که وزن کم نمی‌کنید یا دچار عوارض شدید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. کاهش وزن شما را می‌توان کنترل کرد و عواملی که به طور بالقوه در کاهش وزن شما نقش دارند ارزیابی کرد.

بیشتر بخوانید:  هزینه لاغری با ترواسکالپ چقدر است؟

همچنین ممکن است پس از هر نوع جراحی کاهش وزن به اندازه کافی وزن کم نکنید یا دوباره وزن خود را به دست آورید، حتی اگر خود این روش به درستی عمل کند. این افزایش وزن می تواند در صورتی اتفاق بیفتد که از تغییرات توصیه شده در سبک زندگی مانند انجام فعالیت بدنی منظم و خوردن غذاهای سالم پیروی نکنید.

معایب لاغری با جراحی چیست؟

مانند هر روش دیگری، جراحی چاقی خطرات بالقوه‌ای برای سلامتی در کوتاه مدت و بلند مدت دارد. خطرات مرتبط با عمل جراحی می‌تواند شامل موارد زیر باشد.معایب لاغری با جراحی

  • خون ریزی بیش از حد
  • عفونت
  • واکنش های نامطلوب به بیهوشی
  • مشکلات ریوی یا تنفسی
  • به ندرت مرگ
  • نشت از محلی که بخش‌های معده، روده کوچک یا هر دو به هم منگنه شده یا دوخته شده‌اند.
  • لخته شدن خون در پاها که می تواند به سمت ریه ها یا قلب حرکت کند.

خطرات و عوارض طولانی مدت جراحی کاهش وزن بسته به نوع جراحی متفاوت است. این عوارض می توانند شامل موارد زیر باشند.

  • انسداد روده
  • سندرم دامپینگ که منجر به اسهال، گرگرفتگی، سبکی سر، حالت تهوع یا استفراغ می شود.
  • سنگ کیسه صفرا
  • فتق ها
  • قند خون پایین که هیپوگلیسمی نامیده می شود
  • سوء تغذیه
  • زخم ها
  • استفراغ
  • رفلکس اسید
  • نیاز به یک جراحی مجدد

مداخلات بعدی، جراحی و بستری شدن در بیمارستان در عرض ۵ سال پس از جراحی کاهش وزن نسبتاً رایج است و حدود یک سوم بیماران را تحت تأثیر قرار می دهد. اقدامات بعدی پس از بای پس معده در مقایسه با اسلیو معده بیشتر مورد نیاز است.

بیشتر بخوانید:  بهترین دکتر پیکرتراشی در تهران

سایر عوارض جانبی ممکن است بعدا رخ دهد!

بدن شما ممکن است مواد مغذی کافی را جذب نکند، به خصوص اگر ویتامین‌ها و مواد معدنی تجویز شده خود را مصرف نکنید. دریافت نکردن مواد مغذی کافی می تواند باعث مشکلات سلامتی مانند کم خونی و پوکی استخوان شود. سنگ کیسه صفرا ممکن است پس از کاهش وزن سریع ایجاد شود. برخی از متخصصان مراقبت‌های بهداشتی برای جلوگیری از سنگ کیسه صفرا حدود ۶ ماه پس از جراحی دارو تجویز می‌کنند. نوارهای معده می‌توانند از موقعیت خود خارج شوند یا در دیواره معده فرسایش پیدا کنند و باید برداشته شوند.

خطرات و عوارض طولانی مدت جراحی کاهش وزن

مصرف ویتامین‌ها و مواد معدنی تجویز شده به شما کمک می‌کند تا مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کنید. با توجه به مواردی که در خصوص معایب و عوارض لاغری با جراحی در این مطلب بیان شده هرگز خود سر عمل نکنید و برای دریافت مشاوره لاغری با مشاورین ما از طریق تکمیل فرم زیر در تماس باشید.

  • فایل ها را به اینجا بکشید یا
    انواع فایل های مجاز : jpg, gif, png, pdf, حداکثر اندازه فایل: 500 MB, حداکثر تعداد فایل: 3.
    • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

    مشکلات دیگری که ممکن است بعدا رخ دهد عبارتند از تنگی و فتق. تنگی ‌ها ( تنگ شدن معده جدید یا ارتباط بین معده و روده کوچک ) خوردن غذای جامد را سخت می‌کند و می‌ تواند باعث تهوع، استفراغ و مشکل در بلع شود. متخصصان برای گسترش تنگی، تنگی‌ها را با ابزارهای ویژه درمان می‌کنند. دو نوع فتق ممکن است پس از جراحی کاهش وزن رخ دهد ( در محل برش یا در شکم ). فتق با جراحی قابل ترمیم است.

    5/5 - (1 امتیاز)

    6 پاسخ

    1. اقا من هربار دست رو مو هام‌میشکم ۱۰ تار میاد دستم چی کار کنم لطفا یه راه حل بیگد

    2. سلام آیا کسی از فیناستراید و ماینوکسیدل استفاده کرده و جواب گرفته؟؟؟
      .
      لطفا مدت زمان مشخص شدن نتایج استفاده از این دو دارو هم بنویسید چقدر طول کشیده؟؟؟

    3. سلام من دو هفته پیش تزریق چربی برای صورتم انجام دادم هون لحظه که برای شقیقه ام چربی زد یه قسمت از سرم میسوخت و میخارید و حتی تا چندروز پوست سرم از همون قسمت درد داشت جوری که نمی تونستم حتی شونش کنم بعد کمپرس گرم گذاشتم اولش دونه های سفید ریخت همون قسمت سرم و بعد از رفتن اون دونه ها موهای سرم از همون قسمت ریختن چیکار کنم یعنی موهام درمیان؟

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مشاوره و دریافت تخفیف؛ ویژه مقاله لاغری با جراحی عوارض دارد؟

    تلگرام دکتر لاغری

    مشاوره رایگانه باهامون تماس بگیر.

    ما را درشبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

    آپارات دکتر لاغری

    اینستاگرام دکتر لاغری

    کانال یوتیوب کلینیک دکتر لاغری زیر نظر ماه زر